16 Ocak 2011 Pazar

Delikli harflerle çevreyi koruyun

Türk Telekom'da başlatılan yeni bir uygulama sayesinde mürekkep tüketimi %25 azalacak.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle geliştirdiği ürün ve hizmetlerde sürdürülebilir uygulamalara yönelen Türk Telekom, iş süreçlerinde de aynı prensip ile hareket ediyor. Yapısındaki delikler sayesinde yüzde 25 oranında mürekkep tasarrufu sağlayan Ecofont, Türk Telekom çalışanlarının bilgisayarlarında otomatik olarak kullanılacak. Türk Telekom çalışanları, yazıcılardan Calibri, Arial ve Times News Roman yazı karakterlerindeki baskılarını Ecofont formatında alabilecekler.


Ecofont'un Kurucularından Rick van den Bos "Innovatif bir kültüre sahip olan Türk Telekom, Ecofont'un avantajlarını çok kısa bir sürede keşfederek hızlı bir şekilde tüm şirkete yaydı. Türk Telekom, Ecofont yazılımını Türkiye’de kullanan ilk şirket, dünyada da ilk telekom şirketi oldu" dedi.

2010 yılında European Environmental Design Award’u da kazanan Ecofont, mürekkep tüketimini en aza indirmek için basit ama çok etkili bir çözüm. Bu yazı tipinde, karakterlerin içinde, okumayı etkilemeyecek küçük boşluklar bulunuyor. Basılı dokümanda bu boşlukların içini doldurmak için gereken mürekkepten tasarruf ediliyor.

Türk Telekom ayrıca e-fatura ya da çevre dostu telefonlar gibi ürünlerle çevreye duyarlı müşterilerine alternatif sunarken, sektörde e-sürdürülebilirlikle ilgili konuları organize eden ve kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan GeSI çatısı altında da çalışmalarını sürdürüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

©2009Var Gibi Gibi | by TNB