14 Ekim 2010 Perşembe

Küresel Isınmaya karşı: Pedalla mücadele

Küresel ısınmaya karşı, 20 günde üç bin kilometre pedal çevirecek...



Çevre kirliliği ve küresel ısınma tehdidine dikkati çekmek için  bisikletiyle Osmaniye'nin Kadirli ilçesinden yola çıkan Kadirli Motor Sporları Derneği Başkanı Yusuf Dokuzoğlu, bisiklet turunda yer alan duraklardan Manisa'nın Turgutlu ilçesine geldi.
''Sağlıklı Bir Gelecek ve Yaşanılabilir Bir Dünya'' sloganıyla 17 Eylülde Kadirli'den yola çıkan ve Adana, Karaman, Konya, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak güzergahlarını takip eden Yusuf Dokuzoğlu (30), turunun 6'ncı gününde Manisa'nın Turgutlu ilçesine ulaştı.Dokuzoğlu, yaptığı açıklamada, 20 gün sürecek turunda toplam 3 bin kilometre yol kat etmeyi planladığını belirterek, gerçekleştirdiği bu turla giderek artan çevre kirliliği ve buna bağlı olarak ortaya çıkan küresel ısınmanın yaratacağı olumsuzluklara dikkati çekmeye çalıştığını söyledi.
Tur kapsamında toplam 20 il merkeziyle yol üzerindeki ilçeleri ziyaret edeceğini anlatan Dokuzoğlu, ''Gezi boyunca ayrıca insanlara bisikletin doğa dostu bir araç olduğunu anlatıyorum. Bisiklet hem ekonomik, hem de çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Gideceğim şehirlerde yerel yetkililerle görüşerek, çalışmama destek vermelerini istiyorum'' dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

©2009Var Gibi Gibi | by TNB