25 Ekim 2010 Pazartesi

Çevrimiçi TV’de yarış başladı

İnternette gezinme keyfini televizyon ekranına taşıma iddiasındaki Google TV teknolojisini taşıyan ilk televizyon seti Sony’den geldi.



New York’ta yapılan basın toplantısında tanıtılan Google TV uyumlu Sony LCD televizyonlar, standart özelliklerinin yanında internette gezinme, sosyal ağlara bağlanma, YouTube’tan video izleme gibi bilgisayar ekranından yapılabilen her türlü işlemi gerçekleştirme olanağı veriyor.
Google Android işletim sisteminin ‘oturma odası’na uyarlanmış arayüzünü kullanan 24 ila 46 inç ekranlı televizyonlarda tarayıcı olarak da Google Chrome kullanılıyor.
Televizyon ekranından arama yapma olanağı da veren sistem, Amazon’un dijital video mağazasına ve Netflix dijital film kiralama servisine kısayollar içeriyor. Vevo, Pandora ve Napster gibi çevrmiçi müzik dinleme ve satın alma servisleri de Google TV’ye özel uygulamalarla sistemde yer alıyor. 

 Televizyonla birlikte gelen ‘uzaktan kumanda’ da alıştıklarımızdan oldukça farklı. Tam qwerty klavyeye sahip kumandayla ekranda yazı yazılabiliyor.
Sony ayrıca, mevcut LCD televizyonlarını Google TV olarak kullanmak isteyenler için harici bir setüstü kutu da hazırladı. Gerek yeni seri Sony TV’lerde gerekse setüstü kutuda Intel’in Atom çip setleri kullanılıyor.
Sony’nin Google TV uyumlu televizyonlarının haftasonunda ABD’deki çevrimiçi mağazalarda satışına başlanacağı belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

©2009Var Gibi Gibi | by TNB